Värdera bostad Solna

Värdera din bostad i Solna

Vi kan alltid erbjuda en fri värdering av hus eller bostadsrätt för dig som vill sälja. Detta sker helt utan förpliktelser från din sida, det är helt och hållet ditt beslut hur du ska gå vidare efter besiktningen. Om du bestämmer dig för att sälja så kan vi hjälpa dig genom att gå igenom hur en försäljning går till.

När vi sedan hjälper dig att sälja bostaden kan du välja om du vill göra det på ett diskret sätt eller om du vill att det ska synas och många kan uppmärksamma att ditt hus eller din lägenhet är till salu.

Boka en tid för kostnadsfri värdering

Lämna dina uppgifter i formuläret nedanför så återkommer vi inom kort!
Jag godkänner integritetspolicy.

(Lämna tom)

Kostnadsfri värdering

Att få din bostad värderad gör det lättare för dig att planera framtiden. Du vet hur mycket pengar du kan räkna med att få och hur mycket du kan lägga på en ny bostad. Värderingen ger dig kontroll över situationen och ditt ekonomiska läge, och du kan i lugn och ro välja hur du vill gå vidare.

När vi värderar din bostad kommer en av våra mäklare hem till dig för ett möte. Mäklaren gör en bedömning av din bostad och du kan också passa på att fråga om allt du undrar över kring försäljningen. Du behöver inte förbereda dig på något speciellt sätt inför värderingen, om bostaden är minutiöst städad eller ej har till exempel ingen betydelse för hur vi värderar din bostad.

Vad vi tittar på vid en värdering

En rad faktorer avgör hur vi värderar din bostad. Läget på bostadsmarknaden väger tungt, är det många som letar efter en bostad i samma storlek i Solna, eller är utbudet större än efterfrågan? Vi tittar på prisutvecklingen i området det senaste året och även på framtiden för området, om det planeras för större byggnadsprojekt och liknande som kan göra att området blir mer eller mindre eftertraktat.

Skicket på bostaden har förstås stor betydelse, men om efterfrågan är stor kan även en lite slitnare bostad värderas högt. Allmänna kommunikationer och närhet till skolor och affärer har stor betydelse, och här har bostäder i Solna mycket som talar för sig. Bor du i hus tittar vi på driftskostnaden och när huset senast renoverades, bor du i bostadsrätt tittar vi på föreningens ekonomi och vad liknande lägenheter sålts för det senaste året.

Alla fakta sammanställs

När värderingen är klar så sammanställer vi alla väsentliga fakta om ditt hem. När det handlar om ett hus är det viktigt att ha korrekta uppgifter om saker som eventuella lån, pantbrev och taxeringsvärdet. Är det en bostadsrätt det handlar om så kontrollerar vi boarean, vi kartlägger det ekonomiska läget i bostadsrättsföreningen och nivån på månadsavgifterna. När vi har fått in alla relevanta fakta gör vi en säljbeskrivning av hemmet. En heltäckande, detaljerad och professionell presentation gör det lättare för potentiella köpare att ta ett beslut, inte minst i kombination med en preliminär kalkyl av boendekostnaden.

Bostäder i Solna är alltid eftertraktade

Att sälja en bostad i Solna är alltid lätt. Solna är en av de snabbast växande kommunerna i landet, och de goda kommunikationerna och närheten till Stockholm gör att bostadspriserna i Solna generellt är höga, stabila och på ständig tillväxt.

Med det sagt är det alltid en stor fördel att välja en mäklare som har verkat i Solna länge och vet hur man lockar spekulanter att upptäcka det unika med området. Som en av Sveriges största mäklarfirmor, med flera mäklare helt dedikerade till Solna, är vi det självklara valet när du behöver en mäklare för att sälja ditt hus eller din bostadsrätt i Solna.

Kostnadsfri värdering av din bostad